شروع همیشه سخت است

شروع یک کسب و کار یا یک عادت تازه همیشه سخته

فهرست آموزش

شروع همیشه دشوار است. نا امید نشوید و تسلیم نگردید.

اغلب اوقات ما تقریبا راه درست را در زندگی میدانیم. عادت‌های خوب را که میتوانند مارا در زندگی و کسب و کار موفق و خوشحال کنند میشناسیم. حتی میدانیم که باید شروع کنیم و استمرار داشته باشیم تا بتوانیم موفق شویم. اما به دلایل نامعلوم و با توجیه و بهانه شروع نمیکنیم. آیا شروع به یک رفتار سازنده فقط برای ما دشوار است ؟ قبلا در درس های مربوط به کارکرد مغز یادگرفتیم که مغز ما تمام تلاش خودرا میکند که وضع موجود را برای ما حفظ کند و ما وارد چالش جدید نشویم. اما آگاهی و انظباط فردی ما باید یاری دهنده برای شروع باشد. در این درس به این موضوع پرداخته ام که چرا شروع همیشه سخت است و راه حل چیست ؟

 

در فیزیک قانونی داریم که  : هرجسمی که ساکن است تمایل دارد ساکن بماند و هر جسمی که در حال حرکت است مایل است به حرکت خود ادامه دهد. این قانون به نام لختی یا اینرسی نامیده میشود و این قانون درس بزرگی برای زندگی، کسب و کار هم در خود جای داده که در ادامه به آن میپردازیم.

زمانی که یک سفینه یا فضاپیما را میخواهند پرتاب کنند و در مدار زمین قرار دهند بیش از نیمی از سوخت خود را برای ابتدای حرکت و غلبه ی اولیه بر جاذبه زمین مصرف میکند و حدود سی تا چهل درصد بقیه سوخت برای بقیه ماموریت این سفینه کافی است . یعنی اینجا هم قانون اینرسی حاکم است و حرکت اولیه این سفینه بیشترین منابع سوخت و انرژی را مصرف میکند.

مغز انسان نیز تنها وظیفه ی زنده نگداشتن ما را برعهده دارد و تمام ترفندهای خود را برای اینکه ما وضع موجود را حفظ کنیم. انرژی کمتری مصرف کنیم و حیات ما به خطر نیافتد. بنا براین ما نیز باید به نیروی مغز کارآزموده خودمان که در طی قرنها برنامه ریزی شده برای اینکه وضع موجود را حفظ کند، باید انرژی زیادی را صرف کنیم. بسته به اینکه فعالیتی که قرار است آغاز کنیم مربوط به کدام بخش از زندگی ما باشد مغز ما نیز بهانه ها و ترفندهای مخصوص آنرا برای ما آشکار میسازد.

برای مثال اگر تصمیم به شروع کسب و کاری داشته باشیم، مغز ما به طور هوشمندانه ای مواردی را که ممکن است بزرگترین ترس های ما در آن نهفته باشد را برای ما روشن میکند. ایران جای کارکردن نیست، با این اجاره بها امکان ندارد موفق شوی ، هنوز به اندازه کافی آموزش ندیده ای ، مگر دیگران که شروع کرده اند به کجا رسیده اند ، افراد موفق شانس های زیادی داشته اند، افراد موفق با پارتی بازی به موفقیت رسیده اند و …..

البته تاکید میکنم حتما شروع کسب و کار احتیاج به تحقیق و مشورت با افراد واجد صلاحیت دارد اما مقابله مغز ما نیز با این شرایط انکار ناپذیر است .

مثال دیگر را میتوان در تغییر عادتهای روزمره بیان کرد. شما تصمیم میگیرید که ساعت خواب خود را تنظیم کنید و صبح ها با سحرخیزی و داشتن روتین های سالم از وقت خود مفیدتر استفاده کنید. اینجا هم مغز هر روز به سراغ شما می‌آید: امروز کمی بیشتر بخواب ، این سحر خیزی با سیستم بدنی تو سازگار نیست ، تو شب ها بهتر کار میکنی و …..

این برای شروع هر عادت جدیدی یک چالش بزرگ برای هر انسان است که بتواند مغز خود را تربیت کند تا بتواند یک عادت مفید ایجاد کند . برای فعالیت هایی مانند شروع کسب و کار جدید هم که از جنس عادات و روتین ها نیستند فقط افزایش آگاهی و مشورت میتواند شما را به تصمیمات و راههای درست برساند.

در اینجا یک تکنیک برای غلبه بر فریب مغز آموزش داده شده ( تکنیک طلائی پنج ثانیه )

یکی از مواردی که به انسان کمک میکند که علی‌رغم دستورات منفی و گفتگوی ذهنی باز هم اقدام کند مسئله داشتن هدف است. اهداف روشن به انسان انگیزه میدهد که بتواند راه خود را علی‌رغم اینکه هیچ نقطه ی روشنی در ابتدا نمایان نیست ادامه دهد .

وظیفه شما به عنوان فردی مفید و کارآفرینی توانا این است که بتواند اقدامات مثبت را آغاز کند. بعد از شروع همانطور که در ابتدای همین درس گفته شد ادامه دادن راحت تر است. هرچه سرعت شما و ممارست شما در مسیر ادمه پیدا کند، متوقف کردن رشد شما هم سخت تر خواهد شد . زیرا جسمی که در حال حرکت است میل دارد به حرکت خود ادامه دهد .

وقتی یک قطار ساکن است با ترمزهای پلاستیکی بسیار ضعیف و کوچک میتوانند جلوی حرکت آنرا بگیرند اما وقتی قطار به اوج حرکت خود رسید دیوارهای بتونی هم نمیتوانند در مقابل حرکت آن سالم بمانند.

توصیه من به شما این است که :

علم و آگاهی خود را در مورد زندگی و کسب و کار افزایش دهید

مغز خود را بشناسید و راهکارهای ساخت عادتهای مثبت را پیاده سازی کنید

هرطور هست اقدام کنید و شروع کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *